iPhone 14 nga afër duke mbajtur në dorë

12 veçori të fshehura të iOS 16 që Apple nuk i shfaqi në skenë

Apple lëshoi ​​sot versionin e qëndrueshëm të përditësimit të softuerit iOS 16 për iPhone. Përditësimi i ri i softuerit iOS 16 vjen me shumë veçori si personalizimi i ekranit të kyçjes, diktimi jashtë linje, aktivitete të drejtpërdrejta, përmirësime të iMessage dhe shumë më tepër. Për shkak të kohës së kufizuar në skenë, Apple nuk ishte në gjendje të rishikonte të gjitha ndryshimet që sjell iOS 16. Ne kemi luajtur me iOS 16 në iPhone tonë për dy muaj dhe kemi gjetur disa veçori interesante që Apple nuk i ka shfaqur në skenë. Këtu janë 12 tiparet kryesore të fshehura të iOS 16 që duhet të provoni!

POCKETNOW VIDEO E DITËS

12 veçori të fshehura të iOS 16 për të cilat duhet të dini

1. Kontrolloni fjalëkalimin e rrjeteve të ruajtura Wi-Fi

iOS 16 më në fund do t'i lejojë përdoruesit e iPhone të shohin dhe kopjojnë fjalëkalimet e Wi-Fi nga rrjetet e ruajtura me valë. Thjesht shkoni te cilësimet e iPhone Wi-Fi, zgjidhni je butonin, më pas shtypni fjalëkalim. Tani mund të kopjoni, ngjitni dhe ndani me lehtësi fjalëkalimin Wi-Fi me miqtë, familjen dhe të ftuarit nga cilësimet e iPhone.

2. Bashkoni fotot e kopjuara

Ne shpesh klikojmë në një numër fotosh për të kapur momentin perfekt. Por, më shpesh sesa jo, këto imazhe të kopjuara janë të padobishme dhe në mënyrë të kotë zënë hapësirën e çmuar të ruajtjes së pajisjes sonë (ndonjëherë edhe iCloud-it tonë). Për të kundërshtuar këtë dhe për të zvogëluar numrin e fotove të ngjashme në iPhone tuaj, Apple ka shtuar një veçori të re në iOS 16 që do të kufizojë numrin e imazheve të kopjuara në iPhone tuaj.

Një album i ri krijohet në aplikacionin Photos sa herë që iPhone juaj zbulon një imazh të kopjuar. Ky album i ri prezantohet me emrin Dublikata nën Shërbime komunale seksion në aplikacionin Photos. Hapja e albumit do të zbulojë çdo imazh të kopjuar në iPhone tuaj. Më pas thjesht mund t'i bashkoni imazhet duke përdorur shkrihet butonin. Apple thotë se bashkon dy (ose më shumë) foto kombinoni cilësinë më të mirë dhe të dhënat përkatëse të dy imazhet dhe kopja tjetër dublikatë do të fshihen nga pajisja juaj.

3. Kopjoni dhe ngjisni ndryshimet në aplikacionin Photos

iOS ka një redaktues imazhi mjaft të fuqishëm të integruar direkt në aplikacionin Photos. Kompania ka prezantuar tani një veçori të re me iOS 16 që ju lejon të kopjoni ndryshimet e imazhit (filtrat, ndryshimi i temperaturës së ngjyrave, etj.) nga një imazh direkt në një imazh tjetër. Ja se si:

  1. Hapni aplikacionin Photos në iPhone tuaj dhe zgjidhni imazhin që keni redaktuar.
  2. Prekni tre pikat në këndin e sipërm djathtas dhe zgjidhni Kopjo ndryshimet.
  3. Tani shkoni te imazhi ku dëshironi të ngjitni modifikimin.
  4. Zgjidhni imazhin, prekni tre pikat lart djathtas, më pas zgjidhni Paste Changes → Done. Ndryshimet tuaja të dëshiruara tani duhet të aplikohen në imazhin e zgjedhur.

4. Face ID tani punon në modalitetin peizazh

Apple ka përmirësuar shumë Face ID gjatë viteve të fundit. Kompania përmirësoi shpejtësinë e vërtetimit të Face ID me iOS 15 vitin e kaluar dhe e lançoi atë ID e fytyrës me maskë të vendosur funksion kohët e fundit. Në iOS 16, Apple ka përmirësuar Face ID edhe më tej, pasi teknologjia e njohjes së fytyrës tani funksionon edhe në modalitetin peizazh. Edhe pse nuk ka asnjë informacion zyrtar për modelet e mbështetura, disa entuziastë spekulojnë se funksioni është i disponueshëm vetëm në modelet e iPhone 13 (dhe më vonë).

5. Aftësia për të fshirë kontaktet me lehtësi

Aktualisht, fshirja e një kontakti në iPhone është një proces i mundimshëm. Duhet të shkoni te informacioni i detajeve të kontaktit, të zgjidhni opsionin Edit dhe më pas të lëvizni deri në fund për të zgjedhur opsionin Fshi kontaktin. Duket sikur Apple ka Më në fund dëgjoi kërkesat e përdoruesve të tij pasi e ka bërë më të lehtë procesin e fshirjes së një kontakti në iOS 16. Tani thjesht mund të shtypni dhe mbani një kontakt të caktuar për ta hequr nga lista juaj.

6. Çaktivizo "Blloko për të përfunduar thirrjen"

Një nga veçoritë për të cilat ankohen përdoruesit e iPhone (veçanërisht përdoruesit e rinj që kalojnë nga Android) është se shtypja e butonit të kyçjes përfundon thirrjen. Më në fund mund të çaktivizoni funksionin "Bllokimi për t'i dhënë fund telefonatës" në iOS 16. Thjesht shkoni te Cilësimet → Aksesueshmëria → Prekni pastaj fikeni Kyç për të përfunduar telefonatën vendosjen.

7. Seksioni i dedikuar AirPods në Cilësimet

AirPods janë një nga aksesorët më të mirë që mund të blini për iPhone tuaj. Kufjet Apple funksionojnë shkëlqyeshëm me iPhone tuaj. Megjithatë, nuk ka ende një aplikacion të dedikuar për të kontrolluar cilësimet dhe përditësimet e softuerit për AirPods tuaj. Me iOS 16, gjërat bëhen pak më të mira pasi iPhone juaj tani do të shfaqë një seksion të dedikuar AirPods në aplikacionin e cilësimeve. Ndodhet pikërisht mbi çelësin e modalitetit të aeroplanit dhe ju çon në të njëjtin ekran kur klikoni je pranë AirPods në cilësimet Bluetooth – thjesht është më i aksesueshëm tani.

8. Rendit listat e luajtjes së Apple Music

Apple më në fund ka shtuar veçorinë e shumëkërkuar të renditjes në listat e luajtjes së Apple Music me iOS 16. Tani mund të prekni tre pikat lart djathtas dhe të renditni listën e luajtjes sipas titullit, albumit, artistit dhe datës së publikimit. Për më tepër, Apple ka përditësuar gjithashtu Duke luajtur miniaplikacioni në iOS 16 që tregon pajisjen e veçantë të daljes audio në vend të butonit gjenerik të transmetimit. Për shembull, nëse po përdorni Beats Studio Buds, do të shihni ikonën e tij të shfaqet në Duke luajtur dritare, por sapo të kaloni në HomePod, do të shihni ikonën HomePod në Duke luajtur dritare në vend.

9. Mbështetje për kontrollorët Switch

Apple shtoi zyrtarisht mbështetjen për Nintendo Switch Joy-Cons dhe Pro Controllers në iOS 16. Tani mund t'i çiftoni në mënyrë origjinale kontrollorët tuaj të lojës Switch me iPhone tuaj dhe të luani lojëra duke i përdorur ato. Mbështetja për kontrollorët Switch shtrihet edhe në tvOS, macOS dhe iPadOS.

10. Kthehuni te Njoftimet e ekranit të kyçjes së vjetër

Një nga pikat kryesore të iOS 16 është personalizimi i ri i ekranit të kyçjes. Mund ta ndryshoni plotësisht pamjen e ekranit tuaj të kyçjes me miniaplikacione të reja, fontet e orës dhe më shumë. Njoftimet shfaqen gjithashtu në fund të ekranit të kyçjes. Megjithatë, nëse nuk ju pëlqen stili i ri dhe dëshironi të ktheheni te ai i vjetër, mund ta bëni këtë në cilësimet e iOS 16. Mund të zgjidhni midis pamjes së listës, numërimit dhe pamjes së njoftimeve të stivës në cilësimet e iOS.

Quick Note është një mjet i mrekullueshëm i prezantuar nga Apple në iOS 15. Mund të ruani shpejt informacionin në aplikacionin Notes duke përdorur mjetin Quick Notes. Me iOS 16, Apple përmirëson më tej funksionalitetin pasi Shënimet e shpejta shfaqen tani në Fletën e Ndarjes. Kjo do të thotë që mund të ruani shpejt një shënim për gjëra të tilla si një artikull ose fotografi, ose diçka që dëshironi të ruani për më vonë.

12. Menaxher i përmirësuar i clipboard-it

Në iOS 16, Apple shtoi më shumë veçori në menaxherin e kujtesës. Aktualisht, iOS ju shfaq një njoftim dolli sa herë që një aplikacion hyn në kujtesën e fragmenteve. Në iOS 16, sa herë që kopjoni dhe ngjisni diçka nga një aplikacion në tjetrin, shfaqet një dritare kërcyese që thotë "Aplikacioni A dëshiron të ngjisë nga aplikacioni B". Më pas mund ta lejoni aplikacionin të ketë akses në kujtesën e fragmenteve ose ta mohoni atë të lexojë përmbajtjen e kujtesës. Kjo shton një hap shtesë që duhet të kalojë një aplikacion për të hyrë në kujtesën tuaj dhe e bën iPhone tuaj më të sigurt.

iOS 16 sjell shumë veçori në iPhone. Kompania tani ka lëshuar versionin e qëndrueshëm për përdoruesit publik. Çfarë mendoni për veçoritë e reja në iOS 16? Cili është i preferuari juaj? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë!

★ ★ ★ ★ ★