Padia Winzo Games: Gjykata e Lartë e Delhi kërkon Google

Padia e Winzo Games: Gjykata e Lartë e Delhi kërkon pozicionin e Google për veprimet ligjore mbi politikën e lojërave të fatit me para të vërteta

Gjykata e Lartë e Delhi të enjten kërkoi pozicionin e Google për një padi të ngritur nga një aplikacion i lojërave të fatit në internet kundër politikës së gjigantit të motorit të kërkimit për të lejuar vetëm aplikacionet e përditshme të sporteve fantazi (DFS) dhe lojërat rummy në dyqanin e tij të aplikacioneve Google Play, duke përjashtuar të gjitha lojërat e tjera që përfshijnë lojëra aktuale. argjendi.

Gjyqtarja Prathiba M Singh i kërkoi Google që të paraqiste përgjigjen e saj ndaj pranimit, duke kërkuar lehtësim të përkohshëm dhe vërejti se çështja e mirëmbajtjes së padisë në seksionin e të Drejtave të Pronësisë Intelektuale (IRP) të Gjykatës së Lartë kërkon shqyrtim më të thellë.

“Çështja e neutralitetit të rrjetit është ngritur edhe nga ankuesi. Rrjedhimisht, lëshoni një njoftim”, tha gjykata gjatë shqyrtimit të kërkesës, e cila gjithashtu kërkoi një masë të përkohshme.

Avokati kryesor Amit Sibal, që përfaqëson paditësin Winzo Games, tha se politika e Google, e cila do të prezantohej më 28 shtator si një program pilot, përbënte tregti të padrejtë, sepse përjashtoi qëllimisht aplikacionin e tij, i cili gjithashtu ofronte lojëra online. drejtuar përdoruesve, si dhe disa të tjera.

Ai tha se Winzo është një emër i shquar në botën e lojërave dhe ofron lojëra të ndryshme aftësish si shahu dhe bilardo me 8 topa dhe fitimet e tij në vitin e fundit financiar ishin mbi 100 krorë rupi.

Avokati kryesor Sajan Poovayya, që përfaqëson të pandehurin Google dhe palët e tjera të lidhura, ngriti kundërshtime në lidhje me mirëmbajtjen e padisë, duke thënë se ajo nuk përfshinte ndonjë çështje të ligjit të IPR ose teknologjisë, informacion, por ato të tregtisë dhe tregtisë.

Ai tha se Google Play, i cili kurrë më parë nuk kishte ofruar një platformë për lojëra që përfshinin aspektin "para, jashtë parash", po prezantonte DFS dhe rummin sepse Gjykata e Lartë kishte deklaruar se të dyja ishin lojëra aftësish.

Për të lexuar gjithashtu:  Llogaria e Donald Trump në Twitter është pezulluar dhe përballet me një ndalim të përhershëm

Ai shtoi se Google Play nuk ishte dyqani i vetëm i aplikacioneve në tregun Android.

Gjykata vuri në dukje se meqenëse Winzo ofroi gjithashtu DFS dhe Rummy, ishte e lirë që Winzo t'i lansonte ato dy lojëra në mënyrë të pavarur në një aplikacion të veçantë dhe më pas t'i kërkonte Google t'i listonte në dyqanin e tij të aplikacioneve.

Çështja më pas do të shqyrtohet në nëntor.


Blerja e një smartphone të përballueshëm 5G sot zakonisht do të thotë që do të përfundoni duke paguar një "taksë 5G". Çfarë do të thotë kjo për ata që kërkojnë të hyjnë në rrjetet 5G kur të nisin? Zbulojeni në episodin e kësaj jave. Orbital është i disponueshëm në Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music dhe kudo që merrni podkastet tuaja.

★ ★ ★ ★ ★