OnePlus-Nord-2T-5G-Këshilla-Tricks-Features

Këshilla, truket dhe veçoritë e OnePlus Nord 2T 5G

Ka kaluar pothuajse një vit që kur OnePlus lëshoi ​​​​Nord 2, pajisjen e dytë me emrin Nord. Tani, gjigandi kinez i prodhimit të smartfonëve ka lëshuar një version të përmirësuar të njëjtë si OnePlus Nord 2T. Ai vjen me një MediaTek Dimensity 1300 SoC të ri dhe të përmirësuar, një ekran mahnitës AMOLED 90 Hz dhe më shumë, së bashku me disa veçori interesante, të cilat mund të jenë të dobishme në kryerjen e detyrave shpejt dhe me lehtësi.

Thënë kështu, këtu është një listë me këshillat, truket dhe veçoritë më të dobishme të ofruara nga OnePlus Nord 2T, së bashku me hapat se si mund t'i aktivizoni dhe përdorni ato në pajisjen tuaj.

1. Shfaqet gjithmonë

Funksioni "Always On Display" e mban vazhdimisht të ndezur një pjesë të ekranit, i cili më pas mund të përdoret për të shfaqur disa miniaplikacione të dobishme së bashku me njoftimet më të fundit me një shikim pa e ndezur ekranin.

E njëjta veçori është gjithashtu e disponueshme në ekranin AMOLED të Nord 2T, dhe ju lejon të zgjidhni midis një morie faqesh ore si dhe Bitmoji të Snapchat. Ja se si ta aktivizoni:

 • Shkoni te "Cilësimet", më pas prekni "Personalizimet".
 • Nën Personalizimet, trokitni lehtë mbi Ekrani gjithmonë aktiv.
 • Tani zgjidhni një faqe ore ose Bitmoji sipas shijes tuaj. Mos harroni të siguroheni që çelësi i ekranit gjithmonë aktiv është i aktivizuar dhe opsionet e ekranit janë caktuar në Gjithë ditën për të maksimizuar përfitimet e kësaj veçorie.

2. Balanca punë-jetë

Së bashku me modalitetin Zen, shumica e telefonave inteligjentë OnePlus, përfshirë OnePlus Nord 2T të ri, vijnë me një modalitet të ekuilibrit mes punës dhe jetës. Modaliteti i punës mund t'ju ndihmojë të bllokoni qasjen në aplikacionet shpërqendruese si aplikacionet dhe lojërat e mediave sociale kur dëshironi të përqendroheni në punën tuaj. Ndërkohë, ekziston edhe një modalitet Life ku mund të bllokoni aksesin në aplikacione të ndryshme që lidhen me punën sipas zgjedhjes suaj. Ja se si mund ta aktivizoni:

 • Shkoni te hija e njoftimeve dhe drejtohuni te faqja e cilësimeve të shpejta. Në cilësimet e shpejta, trokitni lehtë mbi modalitetin e punës/privat dhe konfiguroni për herë të parë.
 • Tani shtoni ose hiqni aplikacionet e modalitetit të punës/jetës duke shtypur Edit, duke zgjedhur aplikacionet që dëshironi të aktivizoni, më pas duke shtypur Ruaj.
 • Pasi të përfundojë konfigurimi, mund të shkoni në ekranin bazë dhe të aktivizoni një modalitet specifik nëse është e nevojshme duke përdorur ndërruesit e shpejtë të cilësimeve që pamë në hapin e parë.

3. Modaliteti i errët me shumë nivele

Falë OxygenOS 12, OnePlus Nord 2T vjen me një modalitet të errët me shumë nivele që i lejon përdoruesit të zgjedhin midis tre niveleve ose intensiteteve të errësirës sipas preferencave të tyre.

Ja se si të ndryshoni intensitetin e modalitetit të errët në OnePlus Nord 2T tuaj:

 • Shkoni te Cilësimet > Ekrani dhe Shkëlqimi.
 • Nën Ekrani dhe ndriçimi, trokitni lehtë mbi Cilësimet e modalitetit të errët.
 • Pasi të jeni në cilësimet e modalitetit të errët, zgjidhni stilin e modalitetit të errët që dëshironi të aplikoni.

4. Modaliteti Zen

Ashtu si telefonat inteligjentë të tjerë OnePlus, Nord 2T ka një aplikacion të dedikuar Zen Mode që mund t'ju ndihmojë të ktheheni prapa dhe të relaksoheni.

Modaliteti Zen funksionon duke çaktivizuar aksesin në telefonin tuaj për një periudhë kohe. Gjatë kësaj kohe, nuk mund të hapni aplikacione, të dërgoni mesazhe me tekst, të ndryshoni cilësimet ose të kryeni shumicën e funksioneve të tjera të smartfonit, përveç thirrjeve ose përdorimit të shërbimeve të urgjencës.

Ja se si të përdorni modalitetin Zen në OnePlus Nord 2T ose në çdo smartphone tjetër OnePlus:

 • Hapni sirtarin e aplikacionit, gjeni modalitetin Zen dhe më pas prekni për ta hapur.
 • Sapo të hapni aplikacionin, do të dëgjoni muzikë qetësuese piano. Mund të ndryshohet sipas preferencës tuaj duke rrëshqitur majtas ose djathtas. Përndryshe, mund ta çaktivizoni duke trokitur mbi notën e vogël muzikore në këndin e sipërm djathtas.
 • Prekni menunë e vogël rënëse që thotë 1 minutë për të zgjedhur se sa kohë dëshironi që Zen Mode të kufizojë aksesin e ngritur në telefonin tuaj inteligjent OnePlus.
 • Tani prekni Let's Go për të hyrë në modalitetin Zen, por përpara kësaj do t'ju kërkojë të konfirmoni vendimin tuaj duke treguar se çfarë mund dhe nuk mund të bëni ndërsa telefoni juaj është në modalitetin Zen.

Ju gjithashtu mund të gjurmoni përparimin tuaj duke shtypur ikonën e vogël të profilit në këndin e sipërm djathtas.

5. Raft OnePlus

I aksesueshëm duke rrëshqitur poshtë nga ana e djathtë e shiritit të njoftimeve, Rafti i OnePlus është një veçori shumë e dobishme që të lejon të heqësh një faqe në ekranin bazë që të lejon të marrësh memorandume, të shtosh miniaplikacione të personalizuara, të aksesosh aplikacionet më të përdorura dhe të marrësh një përmbledhje e shpejtë e motit, hapat që keni ndërmarrë dhe statistikat e ndryshme të sistemit.

Edhe pse duhet të aktivizohet si parazgjedhje, nëse jo, mund ta aktivizoni duke shkuar te cilësimet dhe më pas duke kërkuar për Oneplus Shelf. Pastaj aktivizoni ndryshimin e parë.

Pasi të aktivizohet, mund të prekni butonin Shto miniaplikacione të reja për të shtuar miniaplikacione të reja të personalizuara që mund t'ju tregojnë informacione nga aplikacione të ndryshme të palëve të treta sipas preferencave tuaja. Gjatë kësaj kohe, mund të prekni butonin Enter Text dhe të futni një mesazh të personalizuar ose emrin tuaj në vend të Asnjëherë Set.

7. Skaut

Ngjashëm me kërkimin Spotlight në iPhone, telefonat inteligjentë OnePus vijnë me Scout, i cili mund t'ju ndihmojë të përdorni shiritin e kërkimit brenda raftit të OnePlus dhe sirtarit të aplikacioneve për të kërkuar në internet dhe në të gjithë sistemin për të gjetur cilësimet, skedarët dhe aplikacionet që mund të keni në telefonin tuaj. Ja se si ta aktivizoni:

 • Hapni raftin e OnePlus duke rrëshqitur poshtë nga ana e djathtë e shiritit të njoftimeve, më pas prekni shiritin e kërkimit.
 • Kjo do t'ju çojë te 'Prezantimi i Kërkimit më të zgjuar!' faqe, ku duhet të shtypni Unë pranoj, e ndjekur nga Aktivizo.
 • Pasi të aktivizohet, mund të hyni në Scout duke përdorur shiritin e kërkimit brenda raftit të OnePlus.

8. Veçoritë e bazuara në gjeste dhe lëvizje

Për të hyrë në këto veçori të bazuara në gjeste dhe lëvizje, duhet të shkoni te Cilësimet > Veçoritë speciale > Gjestet dhe lëvizjet. Pasi të jeni brenda, ju keni zgjedhjen për të aktivizuar veçoritë e mëposhtme:

 • Rrëshqitni poshtë me tre gishta për të marrë pamje të plota të ekranit.
 • Prekni dhe mbani ekranin me tre gishta për të marrë pamje të pjesshme të ekranit.
 • Rrëshqitni lart me tre gishta për të hyrë në modalitetin e ndarjes.
 • Ngrini për të zgjuar ekranin.
 • Kthejeni pajisjen për të heshtur thirrjet hyrëse.
 • Ngrini për t'iu përgjigjur telefonatave.

Më në fund, mund të prekni gjithashtu gjestet e çaktivizimit të ekranit për të aktivizuar më shumë gjeste si p.sh.

 • trokit dy herë për të zgjuar ose fikur ekranin,
 • vizatoni forma për të hapur aplikacione specifike ose për të kryer veprime specifike.

9. Kloneri i aplikimit

Kjo veçori, siç sugjeron edhe emri, ju lejon të klononi aplikacione dhe lojëra të ndryshme të mediave sociale që mund të keni në telefonin tuaj OnePlus. Kjo mund të jetë e dobishme nëse doni të identifikoheni në dy llogari të ndryshme WhatsApp në të njëjtin smartphone duke përdorur një kartë SIM të dyfishtë ose nëse dëshironi të luani lojërat tuaja me një pseudonim tjetër. Ja se si mund ta përdorni këtë veçori:

 • Shkoni te Cilësimet, më pas prekni Aplikacionet.
 • Nën aplikacionet, trokitni lehtë mbi Klonim i aplikacionit; kjo hap një meny të klonimit të aplikacionit.
 • Nga menyja e klonimit të aplikacionit, zgjidhni aplikacionin që dëshironi të klononi duke trokitur mbi të dhe më pas duke zgjedhur krijimin e klonit të aplikacionit.

Pasi të keni krijuar një klon, mund ta riemërtoni si të dëshironi dhe ta përdorni nga ekrani bazë në sirtarin e aplikacionit.