Android 13 mund ta detyrojë Samsung-un që më në fund të aplikojë përditësime pa probleme

Android 13 mund ta detyrojë Samsung-un që më në fund të aplikojë përditësime pa probleme

Funksioni Seamless Updates i Android, i cili lejon që përditësimet e mëdha të versioneve të OS të instalohen në sfond ndërsa jeni duke përdorur telefonin tuaj siç do të bënit zakonisht, ka ekzistuar që nga botimet më të fundit.

Megjithatë, nuk ishte e detyrueshme, kështu që prodhuesit si Samsung shpesh preferonin të zgjidhnin metodën më të vjetër të përditësimit, e cila nuk konsumonte hapësirë ​​ruajtëse për një ndarje të përkohshme ku ndodhnin instalimet në sfond.
Me Android 13, megjithatë, edhe Samsung pritet të mundësojë përditësime pa probleme pasi Mishaal Rahman zbuloi se versioni më i fundit i sistemit operativ celular të Google vjen me qasjen e ndarjes virtuale A/B.
Sidoqoftë, në Android 13, Google ka zhvilluar një metodë të re për të reduktuar madhësinë e ndarjes virtuale që kërkohet për funksionimin e Përditësimeve pa probleme dhe OEM nuk do të kenë asnjë justifikim për të mos kaluar në metodën e re të përditësimit OTA. .

Duam apo jo, prodhuesit e telefonave Android me sa duket do të jenë të mandatuar të ofrojnë përditësime të mëdha Android që ndodhin prapa skenave ndërsa ne bëjmë gjëra të tjera në telefonat e tyre.

Mbetet për t'u parë nëse mandati i Google mund të anashkalohet sapo telefonat e Samsung të marrin versionet zyrtare të Android 13 dhe veçoritë e para kryesore dhe përditësimet e sigurisë të mbërrijnë më pas. Nëse kjo ndodh si një përditësim pa probleme, Samsung mund të ketë hequr më në fund kundërshtimin e tij të pashprehur ndaj metodës virtuale të ndarjes A/B të Google.

★ ★ ★ ★ ★