Krahasimi i Internetit në shtëpi 5G: T-Mobile kundrejt Verizon

Krahasimi i Internetit në shtëpi 5G: T-Mobile kundrejt Verizon

Konkurrenca e internetit 5G në shtëpi në SHBA po nxehet dhe ofruesit si T-Mobile dhe Verizon po ofrojnë stimuj të mëdhenj për të joshur klientët. Gjurmo shpejtësinë, çmimet dhe detajet e shkëlqyera për secilin ofrues në krahasimin tonë të internetit 5G në shtëpi.

Përditësimi i 22 shtatorit: T-Mobile zgjeroi disponueshmërinë e internetit 5G në shtëpi në 64 qytete të reja në gjashtë shtete këtë muaj. Uncarrier më parë tha se ishte në dispozicion në 45 milionë shtëpi, duke e çuar atë në 54 milionë.

Ndërkohë, në fillim të kësaj vere, Verizon ofroi 25 dollarë internet 5G në shtëpi për klientët celularë dhe gjithashtu bëri të njëjtën gjë për planet Fios dhe LTE Home.


Sfondi

Ka kaluar rreth një vit që kur Verizon dhe T-Mobile lançuan shërbimet e tyre të internetit 5G në shtëpi, dhe të dy po përshpejtojnë.

Interneti 5G në shtëpi i T-Mobile tani është i disponueshëm për më shumë se 50 milionë shtëpi, dhe Verizon tha në fillim të këtij viti se interneti i tij 5G në shtëpi ishte i disponueshëm për më shumë se 20 milionë njerëz.

Ndërsa Verizon ka rritur stimujt e tij me oferta si 50% ulje për klientët ekzistues, T-Mobile ka shpallur promovimet e veta të ngjashme.

AT&T nuk ka internet 5G në shtëpi, por ofron internet në shtëpi 4G për klientët ruralë dhe të biznesit. Megjithëse është shumë prapa Verizon dhe T-Mobile në të gjitha fushat, ne do ta përfshijmë atë në krahasimet më poshtë për referencë.

Krahasimi i Internetit në shtëpi 5G: T-Mobile kundrejt Verizon

Shpejtësitë

Verizon ofron shpejtësitë më të shpejta të mundshme për ngarkime dhe shkarkime, ndërsa shërbimi i T-Mobile është më i disponueshëm.

Për të lexuar gjithashtu:  Samsung M8: tani ekziston një monitor inteligjent me një qendër shtëpiake inteligjente

Me të dyja, mbani në mend se shpejtësitë tuaja mesatare 5G do të ndryshojnë në varësi të vendndodhjes dhe mbulimit tuaj. Dhe po, interneti 4G i AT&T në shtëpi është jashtëzakonisht i ngadaltë.

Internet 5G në shtëpi T Mobile Verizon AT & T (vetëm 4G)
Shpejtësia e shkarkimit 33 deri në 182 Mbps 85 deri në 1 Mbps 10 deri në 25 Mbps
Shpejtësia e shkarkimit 8 deri në 25 Mbps 10 deri në 50 Mbps deri në 1 Mbit/s

Një detaj më shumë, për të pasur akses në shpejtësi shkarkimi prej 300 deri në 1 Mbps me Verizon, do të duhet të zgjidhni planin e tij 000G Home Plus.

Çmimi, konfigurimi, detaje të vogla

Të dy T-Mobile dhe Verizon ofrojnë çmime shumë të volitshme, veçanërisht për klientët që kanë një plan celular të përshtatshëm. Kjo e zvogëlon internetin 5G të T-Mobile në shtëpi në 30 dollarë në muaj dhe ai i Verizon është edhe më i lirë me 25 dollarë në muaj.

Edhe nëse nuk e merrni shërbimin tuaj të smartfonit përmes njërit prej tyre, planet janë ende të përballueshme me T-Mobile dhe Verizon me 50 dollarë/muaj me pagesë automatike.

Detajet e internetit 5G në shtëpi T Mobile Verizon AT & T
Çmimi me plan celular 30 dollarë në muaj 25-35 dollarë në muaj 59,99 dollarë në muaj
Çmimi pa plan celular 50 dollarë në muaj 50-70 dollarë në muaj 69,99 dollarë në muaj
Karakteri
Taksat dhe tarifat Përfshihen Përfshihen En plus
Kufiri i të dhënave 350 Go
Vetë-instalim
Kostot e instalimit 99 $
Bllokimi i çmimeve Gjatë gjithë jetës 2-3 vite

Oferta e AT&T nuk është vetëm më e shtrenjtë, por shumë më e ngadaltë, ka një kapak të dhënash dhe kërkon 99 dollarë për t'u instaluar.

stimujve

Si T-Mobile ashtu edhe Verizon kanë një listë tërheqëse stimujsh për të tërhequr klientët larg ofruesve tradicionalë të brezit të gjerë.

Për të lexuar gjithashtu:  AT&T po lufton luftën e saj 5G kundër T-Mobile dhe Verizon International në një mënyrë mjaft të madhe

Të dy e bëjnë kalimin falas duke mbuluar deri në 500 dollarë tarifa të përfundimit të hershëm, kanë prova falas dhe ofrojnë përfitime shtesë si pajisjet falas të transmetimit dhe shërbimet e transmetimit.

Stimujt e internetit 5G në shtëpi T Mobile Verizon AT & T
Gjyqi i Lirë ✅ – 15 ditë ✅ – 30 ditë
Deri në 500 dollarë për tarifat e fillimit
Pajisja e transmetimit falas
Përfitimet e T-Mobile të martën
Plan falas Disney+ deri në 1 vit
Paramount+ falas për 1 vit
50% ulje në YouTube TV për 1 vit

Verizon ofron pajisjen e vet Stream TV falas, ndërsa T-Mobile ofron 50 dollarë që mund të përdoren për çdo pajisje transmetimi, përfshirë Apple TV.

Përmbledhje e krahasimit të internetit 5G në shtëpi

Me T-Mobile dhe Verizon duke punuar shumë për shërbimin bindës të internetit 5G në shtëpi, konsumatorët po marrin çmime të përballueshme, prova falas, pa kontrata dhe më shumë.

Shpresojmë, me fillimin e mbulimit më të madh të brezit C 5G këtë vit, do të shohim që AT&T të hyjë zyrtarisht në hapësirën e internetit 5G në shtëpi, duke sjellë më shumë zgjedhje dhe konkurrencë.

Në këtë pikë, nëse nuk jeni të kënaqur me ofruesin tuaj të brezit të gjerë, është e lehtë të bëni një provë pa rrezik me T-Mobile ose Internetin 5G në shtëpi të Verizon, madje mund ta provoni duke ekzistuar internetin tuaj.

Është e vështirë të thuhet nëse ka një fitues të qartë midis T-Mobile dhe Verizon. T-Mobile merr pikë për disponueshmëri më të madhe dhe një bllokim të çmimeve gjatë gjithë jetës. Dhe Verizon është përpara me një çmim më të lirë për bundlerët dhe shpejtësi të përgjithshme më të shpejta.

Për të lexuar gjithashtu:  Problemi më i fundit i serisë Pixel 6 i Google është përditësimet e softuerit (dhe Verizon)

Por nëse tashmë keni një nga operatorët për planin tuaj të telefonit, ka kuptim ta provoni së pari.

Kontrolloni për të parë nëse interneti 5G në shtëpi nga T-Mobile ose Verizon është i disponueshëm në zonën tuaj.

Lexoni më shumë udhëzime 9to5Mac:


★ ★ ★ ★ ★