Dërgesat e Galaxy Z Fold 4 dhe Galaxy Z Flip 4 janë jashtë pritshmërive

Dërgesat e Galaxy Z Fold 4 dhe Galaxy Z Flip 4 janë jashtë pritshmërive

Ndërkohë që të gjithë janë të zënë duke folur për iPhone 14 të ri, është shumë e lehtë të harrosh se kush po udhëtonte me trenin hype vetëm disa javë më parë.

Në gusht, Samsung zbuloi gjeneratën e saj të katërt të pajisjeve të palosshme të serisë Z - të Galaxy Z Flip 4 dhe Galaxy Z Fold 4. Të dyja pajisjet u pritën mirë dhe demonstruan ambicien afatgjatë të gjigantit të teknologjisë koreane për të hapur rrugën për një të ardhme të smartfonëve të palosshëm.

Besimi i Samsung në telefonat inteligjentë të palosshëm nuk është lajm. Kompania këmbënguli që kjo e fundit tejkalon pjesën e tij të dërgesave kryesore deri në vitin 2025. Për më tepër, Samsung ka vendosur gjithashtu objektiva shumë ambicioz për ta në të ardhmen më të afërt.

Selon Sipas një raporti të fundit nga Korea IT News, gjigandi korean i teknologjisë kishte një objektiv paraprak prej rreth 15 milionë dërgesash të palosshme deri në fund të vitit 2022 – më shumë se dyfishi i numrit nga viti i kaluar. Tani duket se Samsung mund të mos e arrijë atë numër.

Megjithatë, një raport i ri nga Sammobile thotë se objektivi që atëherë është përshtatur në vetëm 8 milionë njësi. Kjo është akoma më e mirë se 7,1 milionë dërgesat e regjistruara në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, por është një rritje prej 13% – shumë më poshtë se 100% që Samsung kishte shpresuar fillimisht.

Samsung Galaxy Z Flip 4 dhe Galaxy Z Fold 4 janë pajisje të jashtëzakonshme, por ato ende përfaqësojnë pak a shumë përsosmëri mbi të gjitha. Duke pasur parasysh gjendjen aktuale të tregut të palosshëm, Samsung duket mjaft i kënaqur me pozicionin e tij drejtues, pasi shumica e konkurrencës kufizohet në tregun kinez.

Nëse Samsung dëshiron të realizojë vizionin e tij, duhet të bëjë më shumë sesa të prezantojë përditësime në rritje gjatë gjeneratave të shumta. Gjëra të tilla si rrudha, raportet e çuditshme të pamjes dhe qëndrueshmëria e dobët duhet të hekurosen nëse pajisjet e palosshme do të bëhen vërtet të zakonshme.

★ ★ ★ ★ ★